Skip to main content

Panduan Umat Islam dalam menjalankan tuntunan ibadah sesuai dengan Al Qur'an dan Sunnah.

How To Make Fish Stock

Name : fish stock

Yield : 5 ltr

Ingredient :

  • 2 kg fish bone with head
  • 5 ltr water
  • 125 gr onion
  • 50 gr carrot
  • 50 gr celery
  • 30 gr butter
  • 50 ml white wine
  • herb sckp nya (bay leaf, pepper corn, parsley stem, cloves)

Method of cooking :

  1. wash bone into cold running water remove any black skin, and blood
  2. saute mirepoix in butter
  3. add fish bone, cover and let sweat for a few minute
  4. deglace with white wine, simmer until half unit
  5. add water and let them to boiling
  6. simmer for 45 minutes, than strain

Comment Policy: Silahkan tuliskan komentar Anda yang sesuai dengan topik postingan halaman ini. Komentar yang berisi tautan tidak akan ditampilkan sebelum disetujui.
Buka Komentar